email

Ateljén blev verklighet – efter flera års planering!

Under våren 2018 kom vi i kontakt med Rosemarie, som då hade planerat att bygga ett Attefalls hus, under flera år. Huset skulle bland annat användas som utkikspunkt och ateljé, och efter att reglerna gällande byggnation av Attefalls hus förändrades beslöt sig Rosemarie för att äntligen genomföra byggnationen.

Det var många år sen vi ville bygga detta, men sen för ett par år sen kom de nya reglerna kring Attefalls hus, och eftersom man inte får bygga med bygglov här då det är prickad mark, gjorde de nya reglerna att vi kunde bygga huset.

Som bilderna visar är huset byggt med en tydlig personlighet, och med en design som är anpassad efter dess omgivning. Men huset står även på ett berg, vilket utgjorde en utmaning för oss.

Det är ett ganska speciellt hus, och jag vill ha det precis så som jag har tänkt, för annars är det ju inge kul. Och Richard (arbetsledare på ASH Bygg) gjorde precis så som jag sa. Och det blev precis så.
Att arbeta med kunder som har höga krav, i projekt som innebär en utmaning, är något vi på ASH Bygg gillar.

Richard var väldigt duktig på att snappa upp det som jag säger, och kunna tänka direkt i samma banor, och dessutom kunna ge förslag på saker som gör att det blir ännu bättre. Det var häftigt.

Att bygga hus kan ibland komma ned till väldigt små detaljer, vilket detta projekt visade sig göra.

Att kunna bygga ett sånt här hus kräver väldigt duktiga snickare, och vi har faktiskt mätt den här vinkel mot den där vinkel (Rosemarie pekar mot två vinklar i huset) och det skiljer sig bara 2 mm. Jag menar, det är ju precision.

Det var väldigt roligt att få hjälpa Rosemarie med hennes projekt, och vi hoppas det storslagna läget kommer ge inspiration till kommande konstverk.

Angående projektet är huset ritat av arkitektbyrån in Praise of Shadows och fasaden är byggd i furu och behandlade med produkter från Sioox.